Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Eerste hulp voor leerkrachtenThema: Eerste hulp, Jeugd Rode Kruis
Type: Opleidingen, Publicaties
Doelgroep: 18+
  • Prijs: 5 euro

Wat doe je als een leerling op een uitstap zijn voet verstuikt? Of als twee klasgenootjes tijdens een wild spelletje tikkertje op elkaar botsen en een tand afbreekt? Je staat elke dag voor een groep kinderen of jongeren. Een ongeluk is snel gebeurd. Daarom kan je maar beter enkele basisregels eerste hulp onder de knie hebben. 

‘Eerste hulp voor leerkrachten’ biedt een antwoord op tal van eerstehulpvragen waar je als leerkracht vaak mee wordt geconfronteerd.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van deze intiatie.

Er zijn twee mogelijkheden:

  • Je kan als leerkracht een eerstehulpinitiatie van 3 uur volgen bij Rode Kruis-Vlaanderen. Deze sessie bestaat uit twee delen. In een vast eerste deel leren we je de basiskneepjes van eerste hulp aan. Tijdens het tweede deel behandelt de lesgever een thema dat je zelf op voorhand kan uitkiezen. Via deze link vind je alle informatie en kan je een opleiding aanvragen. Een absolute aanrader voor bijvoorbeeld een pedagogische studiedag op school!
  • Bij de initiatie hoort een handboek dat je ook afzonderlijk kan bestellen. In het handboek vind je twee grote luiken: eerste hulp en preventie. Het behandelt de vaakst voorkomende verwondingen en aandoeningen: je leert er wat je moet doen wanneer een leerling zich verwondt of ziek wordt. Er komen ook een aantal onderwerpen aan bod omtrent preventie. Je krijgt handige tips mee om de eerstehulpverlening op school beter te organiseren. Hoe ziet een eerstehulplokaal er best uit? Wat moet er in de eerstehulpkoffer van je school zitten? Welk eerstehulpmateriaal is onontbeerlijk op een schooluitstap? Het handboek vormt een nuttig hebbeding voor elke leerkracht!

gewijzigd op 11/06/13

Jouw reactie

Sanne Robinet |11/05/2015| 16:32

Beste Ik zou graag een exemplaar willen van eerste hulp voor leerkrachten. Is het mogelijk mij te laten weten hoe ik dit kan bestellen? Vriendelijke groet Sanne Robinet Leerkracht PAV TNA

Jonas Quinteyn |29/05/2015| 12:11

Dag Sanne, fijn dat je interesse hebt in de eerstehulppublicaties van Jeugd Rode Kruis. Je kan deze bestellen via de webshop. Hoe je dit precies doet, ontdek je via Aanbod > Bestellen. Veel succes! Jeugd Rode Kruisgroeten.

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie