Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Initiatie Hiep hiep helpThema: Eerste hulp
Type: Lespakketten, Opleidingen
Doelgroep: 8-10 jaar
  • Prijs: 1,50 euro
  • Doelgroep: tweede graad lager onderwijs (8 tot 10 jaar)

De initiatie Hiep hiep help leert kinderen van de tweede graad lager onderwijs de basis van eerste hulp. Tijdens een initiatie van twee à drie uur leren ze:

  • wat te doen bij een ongeval;
  • een huidwonde verzorgen;
  • hoe je iemand met een brandwonde kan helpen;
  • een bloedneus stelpen.


Bekijk hier een inkijkexemplaar van deze initiatie.

 

Wat is het lesschema van de initiatie Hiep hiep help? Welke doelstellingen moeten bereikt worden tijdens deze les? En wat zijn de eindtermen waaraan wordt gewerkt? Je vindt al deze gegevens in de infofiche eerstehulpinitiatie Hiep hiep help.

 

Wie geeft deze initiatie?

Hierbij heb je keuze uit twee mogelijkheden:

  • Als leerkracht kan je de initiatie makkelijk zelf begeleiden in je klas. Je kan hiervoor gebruik maken van het werkboek Hiep hiep help (inclusief attesten voor je leerlingen) en de bijhorende handleiding voor de initiaties van het lager onderwijs. Deze handleiding bevat heel wat tips voor verschillende werkvormen en extra achtergrondinformatie. Koop je de handleiding? Dan vind je daarin een code waarmee je heel wat lesmateriaal kan downloaden. Geef je zelf een eerstehulpinitiatie? Laat ons dit dan uiterlijk twee weken vooraf weten via het aankondigingsformulier.
  • Je kan ook een lesgever van Jeugd Rode Kruis vragen om de initiatie te begeleiden in je klas of jeugdvereniging. De kostprijs van een initiatie bedraagt 100 euro voor 3 uur + 25 euro per bijkomend uur. De werkboeken (maximaal 20), attesten, lesmateriaal en vervoerskosten zijn in de prijs inbegrepen. Een initiatie aanvragen, doe je zes weken op voorhand bij de afdeling in je buurt of bij de provinciale zetel

Let op: de lesgevers van Jeugd Rode Kruis zijn vrijwilligers. Zij zijn niet altijd beschikbaar tijdens de schooluren. Het is daarom aan te raden om als leerkracht zelf de initiatie te geven.

Een initiatie Hiep hiep help in je buurt?

Misschien organiseert de Jeugd Rode Kruiskern in je buurt wel een initiatie Hiep hiep help. Neem dus zeker eens een kijkje op de kalender van www.kids.rodekruis.be.

Wil je als Jeugd Rode Kruiskern promo maken voor deze initiatie?

Download dan hier de flyer (.pdf), vul alle gegevens in, printen en verspreiden maar!

gewijzigd op 01/12/15

Jouw reactie

rafaella vanoverschele |16/12/2013| 18:42

ik zou het heel graag doen!!!!!

Améline Den Blauwen |01/11/2015| 20:42

Beste Jeugd Rode Kruis Ik ben tweedejaarsstudente in de opleiding Lager Onderwijs. Voor mijn examen in januari moet ik een les EHBO opstellen en voorbereiden. Op jullie website vond ik al heel wat informatie en jullie lespakketten zien er geweldig uit. Nu zou ik graag de 3 lespakketten bestellen die bedoeld zijn voor 6-8j, 8-10j en 10-12j. Aangezien het totaalbedrag hierbij maar €5,5 bedraagt, heb ik niet de mogelijkheid om dit te bestellen op de webshop (aangezien het minimumbedrag €30 moet zijn) Is er een mogelijkheid dat ik deze op een andere manier kan aankopen of eventueel in het gebouw van het Rode Kruis hier in Deinze of Gent? Met vriendelijke groeten Améline Den Blauwen

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie