Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Initiatie HupperdehulpThema: Eerste hulp
Type: Lespakketten, Opleidingen
Doelgroep: 6-8 jaar
  • Prijs: 1,50 euro
  • Doelgroep: eerste graad lager onderwijs (6 tot 8 jaar)

De initiatie Hupperdehulp leert kinderen van de eerste graad lager onderwijs de basis van eerste hulp. Tijdens een initiatie van twee à drie uur leren ze:

  • wat te doen bij een ongeval;
  • een huidwonde verzorgen;
  • hoe je iemand met een brandwonde kan helpen;
  • een bloedneus stelpen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar van deze initiatie.

 

Wat is het lesschema van de initiatie Hupperdehulp? Welke doelstellingen moeten bereikt worden tijdens deze les? En wat zijn de eindtermen waaraan wordt gewerkt? Je vindt al deze gegevens in de infofiche eerstehulpinitiatie Hupperdehulp.

 

Wie geeft deze initiatie?
Hierbij heb je keuze uit twee mogelijkheden:

  • Als leerkracht kan je de initiatie makkelijk zelf begeleiden in je klas. Je kan hiervoor gebruik maken van het werkboek Hupperdehulp (inclusief attesten voor je leerlingen) en de bijhorende handleiding voor de initiaties van het lager onderwijs. Deze handleiding bevat heel wat tips voor verschillende werkvormen en extra achtergrondinformatie. Koop je de handleiding? Dan vind je daarin een code waarmee je heel wat lesmateriaal kan downloaden. Geef je zelf een eerstehulpinitiatie? Laat ons dit dan uiterlijk twee weken vooraf weten via het aankondigingsformulier.
  • Je kan ook een lesgever van Jeugd Rode Kruis vragen om de initiatie te begeleiden in je klas of jeugdvereniging. De kostprijs van een initiatie bedraagt 100 euro voor 3 uur + 25 euro per bijkomend uur. De werkboeken (maximaal 20), attesten, lesmateriaal en vervoerskosten zijn in de prijs inbegrepen. Een initiatie aanvragen, doe je zes weken op voorhand bij de afdeling in je buurt of bij de provinciale zetel. 

Let op: de lesgevers van Jeugd Rode Kruis zijn vrijwilligers. Zij zijn niet altijd beschikbaar tijdens de schooluren. Het is daarom aan te raden om als leerkracht zelf de initiatie te geven.

Een initiatie Hupperdehulp in je buurt?

Misschien organiseert de Jeugd Rode Kruiskern in je buurt wel een initiatie Hupperdehulp. Neem dus zeker eens een kijkje op de kalender van www.kids.rodekruis.be.

Wil je als Jeugd Rode Kruiskern promo maken voor deze initiatie?

Download dan hier de flyer (.pdf), vul alle gegevens in, printen en verspreiden maar!

gewijzigd op 01/09/15

Jouw reactie

Sabien Janssen |25/04/2016| 22:41

Beste, graag had ik het lespakket initiatie hupperdehulp besteld om te gebruiken tijdens onze WO-lessen over gezondheid. Hoe kan ik dit bestellen? Alvast bedankt! Vriendelijke groeten, Sabien Janssen lerares De Regenboog, Tessenderlo

Charlotte Roose |08/11/2016| 10:53

Beste, Ik ben een stagiair in het tweede leerjaar en kreeg de opdracht om EHBO te geven tijdens de WO-lessen. Zou het mogelijk zijn om Hupperdehulp te bestellen? Alvast bedankt! Charlotte Roose

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie