Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Jaarthema Code Red (2007-2008)Thema: Eerste hulp, Hulpverlening, Jeugd Rode Kruis
Type: Publicaties, Spelen
Doelgroep: 10-12 jaar, 12-14 jaar, 14-16 jaar, 16+, 18+, 6-8 jaar, 8-10 jaar
Scheurende ambulances, rennende brandweermannen… wie heeft ze nog nooit in actie gezien? Het Rode Kruis heeft zelf een dienst Hulpverlening en er zijn bovendien ook heel wat andere orde- en hulpdiensten.

Daarom wilde Jeugd Rode Kruis in 2007-2008 zijn schouders onder hulpverlening zetten: avontuur, interventie- en rampenplannen, eerste hulp en preventieve hulpposten…laat maar komen! Samen met Jos & Joske, de burgemeester, de civiele bescherming, de hondenbrigade en vele anderen sprokkelden we informatie en praktische tips bij elkaar. De oudsten ontdekten tijdens een 24-urentocht wat zelfredzaamheid is, hoe te overleven met vuurdroge lucifers, een beetje water en een kompas. De kleinsten maakten we wegwijs in hulpverlening met korte activiteiten: een stevige brancardrace of een paar tips in basic koken. Dat smaakte naar meer!

Eerste hulp bekend maken bij jong en oud, kan levens redden. Organiseer initiaties of een heuse cursus eerste hulp voor je leden en al wie wil tussen 6 en 16 jaar, breng een bezoek aan een preventieve hulppost. Of ben je meer te vinden om de Jongeren-helper Op School, of kortweg de JOS, bekend te maken bij collega’s jeugdbewegingen en scholen?

Via deze link kan je de jaarthemamap van Code Red downloaden.

gewijzigd op 04/12/13

Jouw reactie

marcus |05/03/2013| 13:58

het was een toffe tekst om te lezen !!!

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie