Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Lespakket droogteThema: Internationaal
Type: Lespakketten
Doelgroep: 10-12 jaar
Droogtes zijn stille rampen. Ze ontwikkelen zich traag en de gevolgen voor de plaatselijke bevolking zijn niet altijd goed in te schatten. Toch zijn droogtes ernstige natuurrampen die rampzalige gevolgen met zich mee kunnen brengen voor hele gemeenschappen. Kinderen en jongeren pikken berichten op in de media en stellen zich vragen: Hoe is het om slachtoffer te zijn? Worden slachtoffers geholpen? En op welke manier?

Lespakket voor de derde graad lager onderwijs

Om op deze vragen te antwoorden maakte Rode Kruis-Vlaanderen een lespakket over droogte. Het is gericht op leerlingen van de derde graad lager onderwijs. Via leuke opdrachtjes en informatieve teksten ontdekken leerlingen stapsgewijs meer over droogte, de verschillende oorzaken en de gevolgen voor de bevolking en haar omgeving. Het lespakket gaat ook in op het belang van hulpverlening bij droogte: rampenpreventie en -paraatheid, noodhulp en heropbouw.

Downlad het pakket

Het pakket bestaat uit vijf delen:

 

 

gewijzigd op 05/10/17

Jouw reactie

almedin |14/09/2011| 19:21

is prima :D

Kaat Vervoort |23/05/2012| 12:02

Er staat een fout in de landenfiche Sahel voor de leerkracht. Op de landkaart staat nummer 5 ter hoogte van Niger, terwijl in de legende Nigeria staat. In de landenfiche Sahel voor leerlingen staat in de legende achter nummer 5 ook Nigeria. Ik veronderstel dat dit ook Niger moet zijn?

Maaike Smet |24/05/2012| 16:11

Dag Kaat Bedankt voor je reactie! Ik heb het doorgegeven aan de juiste persoon zodat dit kan aangepast worden. Groeten, Jeugd Rode Kruis

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie