Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Zoek in het aanbod (biebox)

hieronder kan je in ons aanbod zoeken op een bepaald trefwoord, doelgroep, thema of type.

Van A tot Z

Hier kunt u via de alfabetische lijst zoeken in ons aanbod.

Spel Namaste (Blender)Thema: Internationaal, Jeugd Rode Kruis
Type: Spelen
Doelgroep: Alle leeftijdenNepalees spel voor jou afdeling

 

Schaney en Lisa, twee Jeugd Rode Kruisvrijwilligers, trokken van 10 tot 22 juli 2016 samen met twee collega-vrijwilligers van de dienst Vorming naar Nepal. Deze uitwisseling werd georganiseerd in het kader van het geïntegreerde partnerschap dat Rode Kruis-Vlaanderen heeft met het Nepalese Rode Kruis. Ze gingen er op zoek naar gelijkenissen en verschillen tussen de twee Rode Kruisverenigingen, alsook naar de sterktes die het Nepalese rode Kruis te bieden heeft. Meer uitleg over het partnerschap kan je hier terug vinden.

 

Tijdens een reis van twaalf dagen door de prachtige natuur van Nepal, verzamelden ze zoveel mogelijk informatie. Naast de talrijke interessante Rode Kruisactiviteiten waar zij aan deelnamen, was er ook wat tijd en ruimte om de cultuur op te snuiven. Hierdoor hadden ze op het einde van de reis een goed beeld van dit land en de werking van het Nepalese Rode Kruis. Als echte Jeugd Rode Kruisers bundelden Schaney en Lisa hun ervaringen en verwonderingen in een spel, om zo hun ervaring te kunnen delen met andere vrijwilligers.

Top van de Himalaya

Aan de hand van het spel ‘Namasté’ komen de deelnemers op een speelse manier te weten hoe Nepal en de werking van het (Jeugd) Rode Kruis in elkaar zit. Door middel van vragen, opdrachten en weetjes worden de spelers ondergedompeld in de vele facetten die Nepal te bieden heeft.
Om het spel te winnen, moeten de spelers zo snel mogelijk de top van de Mount Everest bereiken. Wie behaalt in jouw afdeling als eerste de top van de hoogste berg ter wereld?!Download het spel

Benieuwd hoe de Nepalezen elkaar begroeten? Kan je niet wachten om je eigen TippyTap (kraantje om handen te wassen) te bouwen? Download dan snel hieronder het spel!
Let op, lees voor je aan het printen gaat best even de printinstructie door zodat alles er op en top uit ziet.

 

Veel spelplezier gewenst!

 

 

gewijzigd op 04/14/17

Zeg het maar!

geen rating, enkel een reactie