Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Nationaal

Voorzitter adviescommissie - Raad van Bestuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bert Wastijn

Mail voorzitter@ac.jeugdrodekruis.rodekruis.be
GSM 0477 39 83 19

Jeugd Rode Kruissecretariaat

Je vindt het Jeugd Rode Kruissecretariaat op onderstaand adres:
Jeugd Rode Kruis vzw
Motstraat 40
2800 Mechelen
Mail jeugdrodekruis@rodekruis.be
Tel. 015 44 35 70
Fax 015 44 33 05

Het Jeugd Rode Kruissecretariaat staat de provinciale teams en de lokale kernen met raad en daad bij op het vlak van: internationale uitwisseling, het jaarthema, het begeleiden van vrijwilligers, eerste hulp, kadervorming...
We houden onze vrijwilligers, kinderen en jongeren op de hoogte via websites en digitale nieuwsbrieven.

Benieuwd naar de gezichten van het secretariaat? Neem een kijkje achter de schermen:

Chris Schols - manager Jeugd Rode Kruis

Tel 015 44 35 62
Mail chris.schols@rodekruis.be

 

 

De manager leidt alles in goede banen, is het aanspreekpunt voor de provinciale teams en volgt het Interprovinciaal Werkoverleg (IPW) en de Adviescommissie (AC) verder op. Voor algemene vragen kan je ook steeds bij haar terecht.

 

 

 

Eline Dupon - Stafmedewerker Jeugd Rode Kruis

Tel 015 44 35 76
Mail eline.dupon@rodekruis.be

 

 

Eline kijkt graag in de toekomst. Niet met behulp van ene glazen bol, wel door samen met Jeugd Rode Kruisvrijwilligers de beleidsnota voor Jeugd Rode Kruis op te maken, en zo de toekomst van Jeugd Rode Kruis mee richting te geven.

 

 

 

Jonas Quinteyn - Stafmedewerker Jeugd Rode Kruis

Tel 015 44 35 72
Mail jonas.quinteyn@rodekruis.be


Als aanspreekpunt voor alles wat eerste hulp en kadervorming aangaat, kan je terecht bij Jonas. Vragen rond kadervormingsopleidingen, eerstehulppublicaties en -opleidingen, brevetten opvragen en zo meer kan je doen via hem. Verder onderhoudt hij de communicatiekanalen van Jeugd Rode Kruis. Jonas ondersteunt ook de Vakantiekampen van Sociale Hulpverlening. 

 

 

Emma Achten - Stafmedewerker Jeugd Rode Kruis

Tel 015 44 35 71
Mail emma.achten@rodekruis.be


Heb jij zin om in de toekomst jouw internationale vleugels uit te slaan? Samen met jou kijkt Emma over de grenzen heen. Het thema diversiteit binnen Jeugd Rode Kruis kent voor haar geen geheimen. Jezelf inleven als vluchteling of als monitor op kamp bij kinderen van asielzoekers? Alle informatie rond de Speelweken kan Emma jou bezorgen. Tot slot houdt zij zich ook bezig met het jaarthema en de Dag van de Jeugdbeweging.

 

 

Anne Peeters - Stafmedewerker Jeugd Rode Kruis

Tel 015 44 35 77
Mail anne.peeters@rodekruis.be

Anne is het eerste aanspreekpunt voor de Jeugd Rode Kruiskernen. Heb je als vrijwilliger een vraag? Heeft je kern nood aan extra ondersteuning? Dan ben je bij haar aan het juiste adres. Wilde plannen om met een Jeugd Rode Kruiskern te starten? Wil je je bestaande werking evalueren? Vragen rond je provinciale team? Of gewoon zin in een babbel over Jeugd Rode Kruisstuff? Breng Anne gerust ook steeds op de hoogte van jouw activiteiten of kampen.  Daarbij bewaakt zij ook de aanwezigheid van Jeugd Rode Kruis doorheen het Vlaamse landschap, onder andere via de verschillende kinderfestivals. en last but not least: Anne kan je alle details bezorgen over Youth on the run.

 

Samen houdt dit gezellige team zich ook bezig met de organisatie van de Startdag, hét jaarlijkse aftrapmoment van het nieuwe werkjaar.

 

Administratie
Tel. 015 44 35 70
Mail jeugdrodekruis@rodekruis.be

Jeugd Rode Kruis wordt voor de administratieve taken ondersteund door de servicedesk van Humanitaire Diensten. Bel je naar het algemene nummer (015 44 35 70)? Dan kom je bij hen terecht. De medewerkers daar verbinden je dan met de juiste persoon door.

Als je vragen, bedenkingen of opmerkingen hebt, contacteer ons dan gerust!Zoek in biebox