Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Ik wil eerste hulp leren

Eerstehulpinitiaties

Wil je de basiskneepjes van eerste hulp leren? Dan zijn de korte eerstehulpinitiaties echt iets voor jou! In ons aanbod vind je initiaties voor diverse leeftijds- en doelgroepen.

 

 

 

 

 

Opleiding volgen?

Deze eerstehulpinitiaties worden geregeld georganiseerd in onze lokale Jeugd Rode Kruiskernen.
Via de kalender op deze website of www.act.rodekruis.be kan je op zoek gaan naar een geschikte initiatie in je buurt.
Vind je geen initiatie die jou past? Zoek dan op het kaartje naar een Jeugd Rode Kruiskern in je buurt. Ook op de website www.kids.rodekruis.be kan je makkelijk zoeken naar een eerstehulpopleiding in je buurt. Je vindt er ook de contactgegevens van de lokale verantwoordelijken. Zij kunnen je vertellen waar en wanneer zij een volgende initiatie plannen.

Zelf opleiding organiseren?

Ben je leerkracht, en wil je een eerstehulpinitiatie organiseren in jouw school? Dat kan je zelf doen aan de hand van de handleiding eerstehulpinitiaties lager onderwijs of de handleiding eerstehulpinitiaties secundair onderwijs.
Je kan ook een lesgever van Jeugd Rode Kruis uitnodigen om de les te komen geven op jouw school. Neem daarvoor contact op met de provinciale zetel of lokale Jeugd Rode Kruiskern in jouw buurt.

 

Eerstehulpcursussen

Jeugd Rode Kruis biedt twee uitgebreide eerstehulpcursussen aan. In 16 uur leren kinderen en jongeren de kneepjes van eerste hulp: wat doe je bij een ongeval, hoe verzorg je een huidwonde, wat doe je als iemand flauwvalt…? Op een actieve, leuke manier leren ze over de lichaamsstelsels, over vaak voorkomende verwondingen, over eerstehulpmaterialen… De cursussen worden gevolgd door een praktijktest: hierin wordt hun kennis getest. Daarna ontvangen ze het Europees erkende brevet Helpertje of Junior Helper.

 

Opleiding volgen?

Beide cursussen worden geregeld georganiseerd in onze lokale Jeugd Rode Kruiskernen.
Via de kalender op deze website of www.act.rodekruis.be kan je op zoek gaan naar een geschikte cursus in je buurt.

Vind je geen cursus die jou past? Zoek dan op het kaartje naar een Jeugd Rode Kruiskern in je buurt. Ook op de website www.kids.rodekruis.be kan je makkelijk zoeken naar een eerstehulpopleiding in je buurt. Je vindt er ook de contactgegevens van de lokale verantwoordelijken. Zij kunnen je vertellen waar en wanneer zij een volgende cursus plannen.

Zelf opleiding organiseren?

Ben je leerkracht, en wil je een cursus organiseren in jouw school? Dat kan je zelf doen aan de hand van de handleiding Helpertje-Junior Helper. Een lesgever van Jeugd Rode Kruis kan de praktijktest komen afnemen: zo kan je jouw leerlingen ook brevetten uitreiken. Neem contact met ons op voor de praktische organisatie.

 


Zoek in biebox