Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Code Red

Scheurende ziekenwagens, rennende brandweermannen… wie heeft ze nog nooit in actie gezien? Het Rode Kruis heeft zijn eigen Hulpdienst.

Daarnaast zijn er nog heel wat andere hulpdiensten. Jeugd Rode Kruis zet zijn schouders onder hulpverlening: avontuur, interventie- en rampenplannen, eerste hulp en preventieve hulpposten… Laat maar komen!

Je kan ideetjes voor allerlei activiteiten rond hulpverlening vinden in de map Code Red (jaarthema 2007-2008). Laat je oudste leden tijdens een 24-uren tocht ontdekken wat zelfredzaamheid is, en hoe te overleven met lucifers, een beetje water en een kompas.

Maak de kleinsten wegwijs in hulpverlening met korte activiteiten: een stevige brancardrace of een paar tips in basic koken.

Eerste hulp bekend maken bij jong en oud kan levens redden. Organiseer eerstehulpinitiaties of een heuse cursus voor kinderen en jongeren tussen 6 en 18 jaar, breng een bezoek aan een preventieve hulppost, of maak het JOS-project (Jongerenhelper Op School) bekend bij scholen. Aan de slag met Jos en Joske!Zoek in biebox