Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Internationale werking


Jeugd Rode Kruis in de wereld

Net als Rode Kruis-Vlaanderen is Jeugd Rode Kruis wereldwijd actief. Omdat Jeugd Rode Kruisers over heel de wereld van elkaar kunnen leren en omdat we samen meer te vertellen hebben, werd er op 3 niveaus een Jeugd Rode Kruisnetwerk opgericht.

Ten eerste komen Jeugd Rode Kruiskernen van de hele Europese Unie om de twee jaar samen op de EURCYN-meeting (=European Red Cross Youth Network). Verder is er een tweejaarlijkse samenkomst op de European Coordination Meeting (=ECC).  Deze twee meetings wisselen elkaar jaarlijks af. Tot slot komen alle Jeugd Rode Kruisers van over heel de wereld om de 10 jaar samen.

Benieuwd waar andere Jeugd Rode Kruisers over heel de wereld mee bezig zijn? Neem een kijkje op deze website.


Samen met je kern, of zelf als vrijwilliger op buitenlands avontuur!

Droom je van een internationaal avontuur met je kern? Maak die droom werkelijkheid! Er bestaan immers verschillende mogelijkheden om subsidies te krijgen en dus (bijna) gratis naar het buitenland te trekken. De organisatie Jint coördineert drie verschillende projecten die je bij je plannen kunnen helpen. Onthoud wel dat je 14 jaar of ouder moet zijn om in aanmerking te komen voor deze subsidies.

Youth in action

Trek erop uit en ga met Youth In Action op zoek naar de cultuurschok van je leven! Dit zijn de mogelijkheden:

Steek de handen uit de mouwen en ga als vrijwilliger aan de slag met Europees Vrijwilligerswerk. Bijvoorbeeld: een jaartje meedraaien bij het Britse Rode Kruis.

Trek samen op groepsuitwisseling en ontmoet een groep Jeugd Rode Kruisers van over de grens. Kies zelf het thema en boks samen leuke activiteiten in elkaar.
Schiet uit je sloffen en stamp met je kern je eigen jongereninitiatief uit de grond om je buurt wakker te schudden.

Laat je inspireren tijdens een internationale vormingscursus of start een netwerk met gelijkgezinde buitenlandse jeugdwerkers.
Start met je kern een jongerenproject over democratie op.
Youth in Action heeft je heel wat te bieden! Start je buitenlands avontuur op http://www.youthinaction.be/.

Mondiale jongerenprojecten

Jullie willen een intercultureel project opzetten in het Zuiden en/of een groep jongeren uit het Zuiden uitnodigen naar Vlaanderen? Jullie zijn met een groepje van minimum 3 tot maximum 20 jongeren? Tussen de 15 en 25 jaar? Dan moeten jullie nu een gat in de lucht springen want je kan voor deze plannen rekenen op subsidies van de Vlaamse Gemeenschap. De projecten duren minimum 1 en maximum 3 maand. Meer informatie vind je hier.

Bel'J

Stap eens over de taalgrens. Draai als vrijwilliger mee in een toffe organisatie van een andere Gemeenschap. Krijg logies en ondersteuning.  Maak nieuwe vrienden, overgoten met wat leuke taalverwarring. Goed mixen... Deze cocktail wordt je gratis aangeboden door Bel'J.
Deelnemen kan alleen, met 2 of met 3. Voor jongeren van 16 tot 20 jaar. Projecten duren  2 weken tot 3 maanden (dat kan gespreid, bijv. elk weekend). Uitwerken van jullie eigen creatief project/idee in de organisatie is ook mogelijk.

Of ga op groepsuitwisseling over de taalgrens (in 1 of meer Gemeenschappen). Duur is tussen 5 en 15 dagen. Projecten omvatten 8 tot 60 deelnemers van 14 tot 20 jaar. Voorkeur gaat uit naar projecten die groepen uit de 3 Gemeenschappen omvatten. Meer informatie vind je hier.


Buitenlands kamp

Zin om met je deelnemers en leiding op buitenlands kamp te gaan? Dat kan in samenwerking met Jeka of met X-Adventure.

Of wil je samen op kamp met Jeugd Rode Kruis Duitsland, Ierland, Italië, Denemarken, Noorwegen... Twijfel niet om contact op te nemen met via jeugdrodekruis@rodekruis.be of 015 44 35 71 voor al je internationale vragen.Zoek in biebox