Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Ben je initiator? Schrijf je dan in voor de bijscholing.

17/3/2017 - toegevoegd door JONAS QUINTEYN

Je hoorde wellicht al dat Jeugd Rode Kruis momenteel druk in de weer is met de vernieuwing van de eerstehulppublicaties. De voortdurende wetenschappelijke vooruitgang geeft elke vijf jaar aanleiding tot het opstellen van nieuwe eerstehulprichtlijnen. Daarom publiceerde Rode Kruis-Vlaanderen voorbije zomer een nieuwe editie van het handboek ‘Help! Eerste hulp voor iedereen’. Op basis van deze nieuwe editie ging ook Jeugd Rode Kruis aan de slag met de eerstehulppublicaties. Als initiator of jeugdmonitor help je kinderen en jongeren zelfredzaam te maken in eerste hulp. Daarom is het van cruciaal belang dat je zelf ook goed op de hoogte bent van de meest actuele eerstehulprichtlijnen. De publicaties kregen enerzijds een inhoudelijke wijziging en anderzijds ook een wijzing in lay-out, conform de huisstijl van Jeugd Rode Kruis en Rode Kruis-Vlaanderen.

Jeugd Rode Kruis organiseert enkele bijscholingen om de wijzigingen voor te stellen. Deze bijscholing heeft een verplicht karakter voor initiatoren. Door deel te nemen aan deze bijscholing, blijft je functie als initiator actief. Uiteraard zijn ook jeugdmonitoren, lesgevers eerstehulpverlening die ook initiator zijn, (adjunct-)afdelings- en provincieverantwoordelijken van harte welkom! Jeugdmonitoren en lesgevers eerstehulpverlening moeten deze bijscholing niet verplicht volgen, aangezien zij eerder reeds een verplichte bijscholing volgden rond de nieuwe eerstehulprichtlijnen. 

Tijdens de bijscholing lichten we je toe wat de inhoudelijke wijzigingen zijn ten opzichte van de eerstehulprichtlijnen uit 2011 en hoe je daar als initiator mee omgaat. Je krijgt ook de kans om tips rond het lesgeven aan kinderen en jongeren uit te wisselen met de andere aanwezigen. Na de bijscholing gaan initiatoren naar huis met een gratis exemplaar van de nieuwe publicaties. Jeugdmonitoren ontvangen later nog informatie over de manier waarop zij een volledig lespakket, met uitbreiding van de eerstehulpcursussen Helpertje en Junior Helper en de bijhorende handleiding, in ontvangst kunnen nemen.

Inschrijven kan via ACT-web voor een bijscholing naar keuze:

Datum Uren Provincie Locatie Inschrijven
zaterdag 25 maart 2017 19u30-22u Limburg Provinciale zetel Rode Kruis-Limburg, Hasselt Klik hier
maandag 17 april 2017 19u30-22u Oost-Vlaanderen Provinciale zetel Rode Kruis-Oost-Vlaanderen, Gent Klik hier
maandag 24 april 2017 19u30-22u West-Vlaanderen Provinciale zetel Rode Kruis-West-Vlaanderen, Brugge Klik hier
woensdag 26 april 2017 19u30-22u Antwerpen Provinciale zetel Rode Kruis-Antwerpen, Antwerpen Klik hier
dinsdag 2 mei 2017 19u30-22u Oost-Vlaanderen Provinciale zetel Rode Kruis-Oost-Vlaanderen, Gent Klik hier
woensdag 3 mei 2017 19u30-22u Vlaams-Brabant Provinciale zetel Rode Kruis-Vlaams-Brabant, Leuven Klik hier
donderdag 4 mei 2017 19u30-22u West-Vlaanderen Rode Kruislokaal Deerlijk Klik hier
vrijdag 5 mei 2017 19u30-22u Limburg Provinciale zetel Rode Kruis-Limburg, Hasselt Klik hier
dinsdag 9 mei 2017 19u30-22u Vlaams-Brabant Provinciale zetel Rode Kruis-Vlaams-Brabant, Leuven Klik hier

 

We organiseren twee bijscholingsmomenten in elke provincie en op verschillende dagen van de week. Jeugd Rode Kruisvrijwilligers uit Antwerpen kunnen ook deelnemen aan de bijscholing die gepland is op de JRKnuffel op zaterdag 25 maart in de Hoge Rielen in Kasterlee.

Schrijf je in ten laatste één week voor de bijscholing doorgaat, zodat we alle administratie tijdig kunnen verwerken.

De deelnameprijs voor de bijscholing bedraagt € 8,50. Om in te schrijven als Jeugd Rode Kruisvrijwilliger hebben we het akkoord van jouw afdelings- of provincievoorzitter nodig. Vraag dus vooraf diens goedkeuring voor jouw deelname aan de bijscholing. Na de bijscholing ontvangt jouw entiteit de factuur.

We verwelkomen je graag op één van deze bijscholingen.

terug naar overzicht

Zeg het maar!Zoek in biebox