Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Maak kennis met de nieuwe Adviescommissievoorzitter JRK!

13/1/2017 - toegevoegd door JONAS QUINTEYN


Hai JRK-er

Het is voor mij de eerste keer dat ik jullie kan toespreken via de Webklep van Jeugd Rode Kruis. Toch een beetje spannend, ook een beetje speciaal en vooral heel leuk. “Waarom de eer om dit te doen?”, hoor ik sommigen onder jullie denken.

Wel, sinds begin 2017 volg ik Mathias Verbeke op als voorzitter van de Adviescommisie Jeugd Rode Kruis, het AC.

Mathias, merci voor al je geweldige ideeën, de inzet, motivatie en alles wat je samen met het team hebt gerealiseerd.

In het verleden kon je mij vooral ontmoeten als instructeur tijdens bijvoorbeeld een animator of hoofdanimatoropleiding. Daarnaast ben ik ook al even actief bij de Vakantiekampen van Rode Kruis-Vlaanderen. Daar ben ik zowel animator als hoofdanimator geweest. Wanneer ik niet voor (Jeugd) Rode Kruis aan de slag ben, kun je me terugvinden aan de Erasmushogeschool Brussel waar ik lesgeef in de opleiding Pedagogie van het jonge kind. Daar, of als vrijwilliger bij enkele cultuur- en jeugdwerkorganisaties.

Allemaal dingen die mij goesting geven om de komende jaren met het team van de adviescommissie aan de slag te gaan en jullie stem te laten horen op de gemeenschapsraad.

Waar zie ik Jeugd Rode Kruis naar toe gaan?

Deze vraag werd me meermaals gesteld nadat ik beslist had om me kandidaat te stellen voor de functie van AC-voorzitter. Om eerlijk te zijn, is het een vraag waar ik heel lang heb over nagedacht.

In de eerste plaats zie ik Jeugd Rode Kruis verder doen met de geweldige activiteiten waar het nu zo sterk in is. We zijn niet alleen een referentie als het aankomt op Eerste Hulp met kinderen en jongeren, ook blinken we uit met onze sterke kadervorming, de vele lachende gezichten tijdens de speelweken en op de activiteiten van de lokale afdelingen.

Deze en andere projecten zoals Youth on the Run hoop ik in de komende jaren mee te kunnen versterken. Ik wil hierbij ook aandacht schenken aan een kwalitatieve samenwerking met het Rode Kruis en partnerorganisaties in binnen- en buitenland. Jeugd Rode Kruis heeft als OPEN jeugdvereniging en laagdrempelige jeugdbeweging potentieel om te groeien en ons te blijven inzetten voor àlle kinderen en jongeren.

Ik hoop dat de kracht van de vele jongeren die zich vrijwillig engageren voor anderen kan blijven bestaan. Daarom wil ik vooral samen met jullie allemaal dromen en een toekomst uitstippelen voor Jeugd Rode Kruis. Zodat we samen kinderen en jongeren kunnen laten helpen helpen.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heb je dus zelf een fantastisch idee, een droom of een nieuwjaarswens voor Jeugd Rode Kruis? Laat dan zeker iets weten!
Ik ben vanaf nu bereikbaar via voorzitter@ac.jeugdrodekruis.rodekruis.be of neem contact op met je verantwoordelijke van de afdeling of provincie.

terug naar overzicht

Jouw reactie

jordi |25/01/2017| 09:38

ik wat meer weten over jullie

Zeg het maar!Zoek in biebox