Ik ben leerkracht Ik ben jeugdwerker Ik ben vrijwilliger Ik ben jeugdconsultent Kids!
Sluit je aan bij de werkgroep diversiteit

12/5/2016 - toegevoegd door JONAS QUINTEYN

Binnen Jeugd Rode Kruis is iedereen welkom. Dit is ook de boodschap die we met het jaarthema ‘iedereen aan zet’ duidelijk naar buiten brengen. Om nog meer deze diversiteitskaart te trekken, startte Jeugd Rode Kruis begin december 2016 met een werkgroep diversiteit. Hiervoor zijn we nog steeds op zoek naar enthousiastelingen om de werkgroep te versterken. Mogelijks is dit iets voor jou?!

Wat willen we met de werkgroep diversiteit bereiken?

De werkgroep diversiteit is bedoeld om diversiteit dichter bij de Jeugd Rode Kruiskernen te brengen. We willen de drempels die ze ervaren dan ook zoveel mogelijk wegwerken en hen ondersteunen waar mogelijk. Dit is dan ook ons voornaamste doel. Welke projecten we uitwerken en wat er precies op de agenda staat beslissen we samen. Onze beleidsnota is hier een belangrijke leidraad in. Door jullie inbreng willen we dan ook echt een verschil kunnen maken voor lokale kernen.

Wat kan ik verwachten?

Samen met een toffe groep vrijwilligers en een stafmedewerker van Jeugd Rode Kruis ga je aan de slag rond een concreet project. Als een echt team werken we van A tot Z alles uit.
Om bij deze werkgroep aan te sluiten hoef je geen expert in diversiteit te zijn. Een gezonde dosis interesse brengt je al een heel eind ver! Afhankelijk van je interesses kun je binnen deze werkgroep dan ook deelverantwoordelijkheden opnemen.

Hoe vaak komt deze werkgroep samen?

De werkgroep komt afhankelijk van de lopende projecten zo’n 4 à 5 keer per jaar samen om zaken uit te werken. De vergaderingen zullen meestal doorgaan op de hoofdzetel in Mechelen, maar kunnen – als dit de leden van de werkgroep beter uitkomt – gerust ook op andere locaties doorgaan.

Ik doe mee!

Zin en goesting gekregen om mee te bouwen aan het diversiteitsverhaal binnen Jeugd Rode Kruis? Perfect!! Stuur snel een mailtje naar emma.achten@rodekruis.be en laat weten dat je geïnteresseerd bent. Heb je vragen groot of klein, dan kun je ook op dit emailadres terecht.

We hopen alvast dat jij wil werken aan deze werkgroep!

terug naar overzicht

Zeg het maar!Zoek in biebox